
מגשרים/ות וחברים/ות יקרים/ות,
נבחרתי לכהן בתפקיד יו”ר לשכת המגשרים בישראל. אני רוצה להודות לכל המגשרים חברי הלשכה אשר בחרו בי לכהן בוועד המנהל ולחבריי לוועד המנהל אשר נתנו בי את אמונם ובחרו בי לתפקיד היו”ר.
ישנן משימות ומטלות רבות לטיפול, בכולן אני מבטיח לטפל, ביחד עם חבריי לוועד המנהל, במסירות ובאחריות. אך מה שלדעתי חשוב בימים אלה, מה שגרם לי לרצות להיבחר לתפקיד היו”ר ולהשפיע, הוא קידום מקצוע הגישור והמגשרים בישראל.
כיום מקצוע הגישור אינו מקצוע מוכר ע”י המדינה. לאחרונה החלה הנהלת בתי המשפט ביישום תקנות בתי המשפט (רשימת מגשרים) התשע”ח – 2017 המגדירות מיהו מגשר אשר מתאים לגשר בתיקים שיופנו מבית המשפט. אני מניח שמגשרים אשר הצליחו לעמוד בדרישות התקנות ולהיכלל ברשימות המגשרים יקבלו תיקים לגישור מבית המשפט. זהו צעד משמעותי לעולם הגישור אך הוא לא מספיק. נשאלת השאלה מה קורה עם כל שאר המגשרים אשר אינם נכללים באותן רשימות או אינם מעוניינים לגשר בתיקי בית משפט? הם השקיעו רבות על מנת להכשיר עצמם כמגשרים, להתמקצע ולהפוך למגשרים מיומנים. לצערי רבים מהם אינם יכולים להתפרנס כיום מעיסוק רק בגישור ונאלצים למצוא עיסוק נוסף לפרנסתם.
אני רואה שתי משימות עיקריות העומדות בפנינו בנושא זה:
האחת, לפעול מול הממשלה והכנסת על מנת למסד את מקצוע הגישור בחקיקה ראשית אשר תכלול גם חובה לצדדים בסכסוך לנסות לפתור אותו בהליך גישור לפני הגשת כתבי טענות. זה קיים כיום בתחום הסכסוכים במשפחה ויש להחיל זאת גם על תחומים נוספים.
המשימה השנייה, שהיא אף חשובה יותר לטעמי, לפעול מול חברות וארגונים במשק וגם מול הציבור הרחב על מנת להעלות את המודעות להליך הגישור כפתרון המועדף ליישוב מחלוקות וסכסוכים.
החזון הוא שכל ארגון, כל אדם, החווה מחלוקת או סכסוך, יפנה בעדיפות ראשונה לגישור.
הצלחה בשתי משימות אלה תגרום לכך שמגשרים רבים יוכלו לעסוק בגישור ולהתפרנס בכבוד מגישור. אלה הן משימות מאתגרות שיש להקדיש להן זמן ומשאבים רבים. לצורך כך עלינו לאחד כוחות, כל המגשרים המעוניינים לעסוק בגישור.
אני קורא בזאת לכל מגשר ומגשרת בישראל, אשר מעוניינים לתמוך בפעילות לקידום הגישור בישראל, להצטרף אלינו ולקחת חלק במשימה זו. כל עזרה, ולו גם הקטנה ביותר, היא מבורכת וחשובה.
בכבוד רב,
טובי דנון
יו”ר לשכת המגשרים בישראל